Friday , 29 March 2024

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος κατηγορείται για το θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης. Τη λύση έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που τάχθηκε υπέρ του ανακριτή και με βούλευμά του έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ο αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς, κατά την κρίση του, λόγω της εμπειρίας και της εκπαίδευσής του δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Για τη νέα πράξη -της ανθρωποκτονίας με δόλο-ο αστυνομικός τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει ξανά τις πόρτες του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης καθώς ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τής εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *