Thursday , 25 April 2024

Ενισχύεται ο Έβρος με δυο ομάδες ΕΚΑΜ – Αναμένεται περαιτέρω αύξηση των πιέσεων από την Τουρκία με το μεταναστευτικό

Αύξηση των πιέσεων από πλευράς της Τουρκίας με το μεταναστευτικό αναμένει η Κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, και αυξάνει την ετοιμότητα στην περιοχή του Έβρου και των νησιών.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες από τον Έβρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται ήδη αύξηση περίπου 20% στις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, γεγονός που ανέφερε και ο κ.Κουμουτσάκος σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πάντως πως η περιοχή έχει ενισχυθεί με δυο ομάδες ΕΚΑΜ, όπως και ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, σύμφωνα με τον κ.Κουμουτσάκο εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, και ο ίδιος τόνισε ότι “Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε” και ότι “Ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος και η διεθνής παρουσία είναι έντονη”.

Καθεμία από τις δυο ομάδες ΕΚΑΜ στον Έβρο αποτελείται από 30 άτομα και θα “σαρώνουν” τον Έβρο προβαίνοντας σε «χειρουργικές» επεμβάσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων δουλεμπόρων και αποτροπής προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες. Η μία θα εδρεύει στην Ορεστιάδα και η άλλη στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες έχουν ήδη ξεκινήσει – μετά την εκπαίδευσή τους στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή – την πρακτική του εξάσκηση και τον Οκτώβριο αναμένεται να αναλάβουν πλήρη υπηρεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *