Thursday , 28 March 2024

Επιβεβαιώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΑΕ για Logistics Center στη Θεσσαλονίκη

Δια στόματος ενός εκ των πλέον αρμοδίων στελεχών της αποστολής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 86η ΔΕΘ, του Διευθυντή του Τμήματος Προώθησης Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας των ΗΑΕ, Rashed Al Teneigy, επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για το project που προωθεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) για τη δημιουργία Logistics Center στη δυτική Θεσσαλονίκη ως πύλη προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση (σ.σ. δείπνο εργασίας) με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Σίμο Διαμαντίδη, ο Εμιρατιανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για το project και κάλεσε τον ΣΕΒΕ να ετοιμάσει λεπτομερή φάκελο για το έργο και να γίνει σχετική παρουσίαση στη χώρα του.

Για την υλοποίηση του εν λόγω project υπενθυμίζεται ότι από πλευράς ΣΕΒΕ προτείνεται κατά προτεραιότητα το πρώην Στρατόπεδο Γκόνου ενώ και από πλευράς Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ προαναγγέλθηκε πρόσφατα ότι ξεκινάει νέo εγχείρημα αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης εκτενώς για τα προϊόντα-πρώτες ύλες που η μία χώρα επιθυμεί να εξάγει στην άλλη και θα ακολουθήσουν και στον τομέα αυτό σχετικές επαφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *