Thursday , 28 March 2024

Εστίαση Θεσσαλονίκης: Κάντε κράτηση για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Χριστούγεννα

“Βροχή” πέφτουν οι κρατήσεις στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη για τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όπως και για ανήμερα Χριστουγέννων και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο Thesseconomy.gr τονίζει ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και συνιστά όσους σκοπεύουν να γευματίσουν έξω τις συγκεκριμένες ημέρες να κάνουν κράτηση για να μην βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Η κίνηση ήδη αυξάνεται ενόψει των εορτών, ωστόσο το ισοζύγιο του 2022 σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης κλείνει αρνητικά για τον κλάδο της εστίασης και είναι απαραίτητη η στήριξή του όσον αφορά τα ενεργειακά τιμολόγια και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντοτε με τον κ.Επιτροπίδη, μπορεί μεν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν αύξηση των καταστημάτων εστίασης στο νομό Θεσσαλονίκης από 5.200 πέρυσι σε 5.450 φέτος, αλλά η αύξηση αυτή είναι πλασματική, καθώς προσμετρώνται στη συγκεκριμένη μέτρηση και τα νέας μορφής-σύγχρονα ψιλικατζίδικα που είθισται να προσφέρουν και καφέ, έτοιμα σάντουϊτς κ.ο.κ. και ως γνωστόν έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Στην πραγματικότητα, όπως τονίζει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, έχουν κλείσει και φέτος πολλά μαγαζιά εστίασης και καφέ, ενώ τη διετία της πανδημίας έκλεισε ή άλλαξε χέρια το 40% των καταστημάτων του κλάδου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Ο κλάδος, όπως τονίζει ο γ.γ. της Ένωσης, χρήζει στήριξης όσον αφορά τα ενεργειακά τιμολόγια, ενώ επίσης ζητά τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% για τα αλκοολούχα ποτά, ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν και να δουλέψουν καλά τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *