Friday , 29 March 2024

Ζημιές στα παράλια της Λάρισας και στο ανατολικό Πήλιο έφερε η “Αθηνά” – Πρωτοφανή ύψη βροχής

Σοβαρές ζημιές στα παράλια της Λάρισας όπως και και στο ανατολικό Πήλιο στη Μαγνησία- πέρα από τιςμεγάλες καταστροφές στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια- προκάλεσε η κακοκαιρία “Αθηνά”.

Συγκεκριμένα, στα παράλια του Δήμου Αγιάς Λάρισας, τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν προκληθεί επίσης σοβαρές ζημιές στον παραλιακό δρόμο Βελίκα- Παλιουριά, ενώ στο ανατολικό Πήλιο πολλοί δρόμοι στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο είναι απροσπέλαστοι και σημαντικές ζημιές υπάρχουν και στο δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού, όπως και σε δρόμο της Μακρυρράχης. Επίσης, τα χωριά του Βορειοανατολικού Πηλίου Κεραμίδι, Καμάρι, Βένετο, έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα, δε, με τον μετεωρόλογο Σάκη Αρναούτογλου, το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή κατέγραψε μέχρι στιγμής σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί, ενώ έπεται και συνέχεια έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *