Friday , 29 March 2024

“Ημέρες καραντίνας” από την ΚΕΔΗΘ

Σ.Ξανθοπούλου

Η ΚΕΔΗΘ ανέλαβε μια νέα πρωτοβουλία για τους μαθητές των ΚΔΑΠ της τώρα που είναι στο σπίτι, τις «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ». Περιλαμβάνει δύο δράσεις για να αποτυπώσουν τα παιδιά αυτήν την περίεργη καθημερινότητα στο χαρτί και να την κρατήσουν ως ανάμνηση
για πάντα. Οι #ΗμέρεςΚαραντίνας περιλαμβάνουν:

1. Δημιουργία του «Ημερολογίου του Κορωνοϊού», όπου τα παιδιά θα καταγράφουν καθημερινά με ημερομηνία τις δραστηριότητές τους μέσα στην ημέρα συνοδεύοντας την περιγραφή με μια ζωγραφιά. Μια ιδέα εμπνευσμένη από «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ». Όταν τα παιδιά γυρίσουν πίσω στα ΚΔΑΠ τους σε μια εκδήλωση ειδικά γι’ αυτό θα διαβάσουν όλα μαζί τις ιστορίες τους!!!

2. Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή μας πριν και μετά τον COVID-19». Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν δύο εικόνες από την καθημερινότητά τους πριν την εμφάνιση του ιού και μετά. Οι ζωγραφιές θα συγκεντρωθούν σε κάθε ΚΔΑΠ με την επιστροφή τους και οι καλύτερες θα κερδίσουν ένα ξεχωριστό έπαθλο!!!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει κοντά στα παιδιά και τους γονείς τους:

Κάθε πρωί αναρτώνται σελίδες εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού περιεχομένου για επανάληψη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών. #ΣπίτιΓιαΜελέτη.

Κάθε μεσημέρι ανεβαίνει ένα παραμύθι με ελληνική αφήγηση. #ΣπίτιΓιαΠαραμύθια.

Κάθε απόγευμα γίνεται παρουσίαση μιας ταινίας με το αντίστοιχο link για να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι ελεύθερα από το ΥouΤube. #ΣπίτιΓιαΤαινία.

Από σήμερα, αναρτάται υλικό που απευθύνεται στους ωφελούμενους
του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Άτομα με Αναπηρία). #ΚΔΑΠΜΕΑ.

Στόχος αυτών των δράσεων δεν είναι μόνο να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά, αλλά μέσα από κοινές δραστηριότητες να έρθει κοντά όλη η οικογένεια. #menoumespitimetinkedith

Όπως τονίζει η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ, Ιωάννα Κοσμοπούλου, “η ψυχική υγεία, η δημιουργική απασχόληση, το παιχνίδι και η μάθηση είναι σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας των παιδιών ειδικά κατά το δύσκολο διάστημα του περιορισμού της κυκλοφορίας”

fb: ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *