Friday , 29 March 2024

Η Γερμανία ζητά την τεχνογνωσία του ΑΠΘ για την έρευνα στα λύματα

Γερμανός βουλευτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος απέστειλε επιστολή προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου ζητώντας την τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την καταγραφή του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη μέσω της έρευνας στα λύματα.

Αυτό επιβεβαίωσε πριν από λίγο μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. “Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο ΑΠΘ από όλη την ομάδα έρευνας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό” είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Άγκελα Μέρκελ ανακάλεσε το lockdown για το Πάσχα και ζήτησε συγγνώμη για το φιάσκο.«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ανακάλεσε την τελευταία απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για «φάση ηρεμίας» από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. “Φέρω γι’ αυτό πλήρη την ευθύνη, ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο κερδίζει πάντα ο τοίχο”», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Πριν λίγες μέρες στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Καγκελάριου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας είχε συμφωνηθεί η παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου και η αναστολή οποιουδήποτε σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επαφές με πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά κατά την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *