Thursday , 25 April 2024

Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: Να σταματήσει τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και το Σέιχ Σου!

Η δημοτική παράταξη Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ζητά να σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και το Σέιχ Σου και καλεί τους δημότες να εκφράσουν το σχετικό αίτημα με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ερχόμενο Σάββατο 25 Απριλίου. Παράλληλα καλεί τον κόσμο να στηρίξει αυτό το αίτημα υπογράφοντας στη σχετική φόρμα.

Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας στο Σέιχ Σου και τη Νέα Παραλία, δεν προστατεύει τον πληθυσμό, ενώ θίγει βάναυσα και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι κάτοικοι της πόλης, καθώς βασίστηκε σε παραπλανητικά ρεπορτάζ που είχαν μικρή σχέση με την πραγματικότητα”.

Παράλληλα, κάνει λόγο για επικοινωνιακό τρικ τόσο από πλευράς του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα όσο και του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνοντας ότι “ο μόνος λόγος που πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις ήταν για να ενισχύσουν το επικοινωνιακό προφίλ των τοπικών αρχόντων. Πίστεψαν ότι έτσι θα φανούν αποφασιστικοί και υπεύθυνοι και θα κλέψουν λίγη από τη «δόξα» των πολιτικών τους προϊσταμένων στην Αθήνα”.

Επιπλέον η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι “δεν υπήρχε σημαντικός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από όσους και όσες ασκούνταν στους δύο μοναδικούς μεγάλους ελεύθερους χώρους της πόλης. Αντίθετα, ο αποκλεισμός των χώρων αυτών επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας των κατοίκων της πόλης, ενώ τους αναγκάζει να στριμώχνονται όντως για την άσκησή τους σε πολύ στενότερους χώρους και πεζοδρόμια.Να ανοίξουν, με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις, οι ελεύθεροι χώροι σήμερα και να αυξηθούν αύριο –στη ΔΕΘ, την Πλατεία Ελευθερίας, τα πρώην στρατόπεδα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *