Wednesday , 24 April 2024

Θεσ/νίκη: Έγκυος καταγγέλλει πως την έδιωξαν από το “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο λόγω μη εφημερίας με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό – Τι απαντά το Νοσοκομείο

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αντικρούει τις κατηγορίες γυναίκας που υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως και ότι στη συνέχεια χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι να υποβληθεί σε καισαρική, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το παιδί της μετά από μακρά νοσηλεία στην εντατική.

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο υποστηρίζει ότι “από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία”.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας πάντως υποστηρίζει εκ μέρους της εντολέως του ότι στις 26 Φεβρουαρίου του 2022 η ετοιμόγεννη γυναίκα, που βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης, πήγε στις 7:00 το πρωί στο Ιπποκράτειο με έντονους πόνους και αιμορραγία, αλλά αφού της έκαναν υπέρηχο και καρδιοτοκογράφημα, την έδιωξαν λέγοντάς της ότι έληγε η εφημερία, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γεννήσει πρόωρα και ότι, αν υπάρξει θέμα, θα πρέπει να μεταφερθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η επίτοκος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στις 8:00 στο Παπαγεωργίου, όπου όπως επίσης καταγγέλλει δεν υπήρξε άμεση ενέργεια καθώς πρώτα μεταφέρθηκε σε κλινική Covid και τελικά, υποβλήθηκε σε καισαρική τομή τρεις ώρες μετά, στις 11:00, και γέννησε ένα αγοράκι με υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια έχοντας υποστεί αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας, επιπλοκές που αποδίδουν στην καθυστερημένη αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς.
Το άτυχο βρέφος δεν είχε σφυγμούς και παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου κατέληξε πριν μερικές ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *