Tuesday , 19 March 2024

Θ. Καράογλου: “Να υψώσουμε τείχος περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας”

Τηλεδιάσκεψη με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με θέμα την αξιολόγηση της πανδημίας στην περιοχή πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την καταγραφή των επιπτώσεων του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.  

Με το ιικό φορτίο στις Σέρρες σταδιακά να σταθεροποιείται, ο κ. Καράογλου ζήτησε από τους συμμετέχοντες εντατικοποίηση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Όπως είπε: “Περισσότεροι έλεγχοι, στοχευμένες δειγματοληψίες και συνεχή ενημέρωση των πολιτών θα συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η ελαφριά κάμψη που καταγράφεται στα κρούσματα να μετουσιωθεί σε ουσιαστική μείωση τους”.   

Παράλληλα προέτρεψε τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας να επικοινωνήσουν στις τοπικές κοινωνίες πως η μάχη με την πανδημία πρέπει να είναι διαρκής, συστηματική και χωρίς εκπτώσεις.”Η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown. Χρειάζεται και άλλος χρόνος για να αποδώσουν πλήρως τα μέτρα, αφού η κατάσταση σταθεροποιείται αλλά δεν βελτιώνεται στα επιθυμητά επίπεδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και είναι φρόνιμο να μιλούμε με γεγονότα και όχι με ημερομηνίες. Η χαλάρωση θρέφει τον κορωνοϊό, γι’ αυτό καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο. Να υψώσουμε τείχος ευθύνης, τείχος περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας” ανέφερε.

Και συνέχισε: “Τον πόλεμο που έχουμε μπροστά μας θα τον κερδίσουμε με “όπλα” την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, τη σχολαστική τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες και την ατομική ευθύνη που πρέπει να μας διακρίνει. φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε υπομονή και να φανούμε ψύχραιμοι, διότι το 2021 που θα υποδεχθούμε σε λίγες ημέρες θα είναι η χρονιά του εμβολίου και όχι του ιού, του ανοίγματος και όχι του lockdown, της ανάκαμψης και όχι της ύφεσης”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φράνσταλης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Θανάσης Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας, ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γιώργος Κουτσάκης, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα υγείας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Νομίατρος κ. Τάσος Αναστασιάδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *