Friday , 19 April 2024

Θ.Πλεύρης: Στις αρχές του 2022 τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού – Μ.Παγώνη: Δύσκολη η κατάσταση από τον Δεκέμβριο

Από τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ωστόσο στόχος είναι να μην νοσήσει κανείς και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, διαψεύδοντας παράλληλα την ύπαρξη συζητήσεων για θέσπιση “μωβ” περιοχών, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργείου. “Δεν ξέρω αν θα υπάρξει εισήγηση από τους ειδικούς αλλά δεν θα αλλάξουμε το μοντέλο που ανακοινώσαμε πριν 10 ημέρες”, δήλωσε σχετικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αυτό που συζητείται, σύμφωνα με τον κ.Πλεύρη, είναι η απλοποίηση των μέτρων, “κατά βάση να επιστρέψουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα οι αμιγείς χώροι και να είναι κοινά τα χαρακτηριστικά για τους μεικτούς χώρους” και για μια ακόμη φορά τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού προσθέτοντας πως ιδανικά, για να κάνουμε λόγο για ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού, θα έπρεπε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 70% και του ενήλικου πληθυσμού το 80%, ενώ τα νούμερα είναι πάνω από 60% στον γενικό πληθυσμό και πάνω από 70% στον ενήλικο πληθυσμό.

Το εμβόλιο θα είναι ο παράγοντας, εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στους επόμενους μήνες εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ το φόβο της για “τη σύμπραξη των μειωμένων εμβολιασμών κατά του Covid-19 και της γρίπης τον Δεκέμβριο”, τονίζοντας ότι τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ γιατί θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη, την ώρα που οι εμβολιασμοί έχουν χάσει τη δυναμική τους.

“Τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες. Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν. Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *