Tuesday , 23 April 2024

Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων: «Δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ‘Τουρισμός για όλους 2020’»

Του Γ. Κατσιάνη

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, λόγω της σιωπής «ιχθύος» που τηρεί η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, σχετικά με την καταβολή των χρημάτων από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020».

Ειδικότερα, με επιστολή της στις 24 Νοεμβρίου στον υπουργό Τουρισμού, Β. Κικίλια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «Κύκλος» ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με τον λόγο για τον οποίο «τα χρήματα που οφείλει το υπουργείο για το πρόγραμμα “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2020”, για διανυκτερεύσεις δικαιούχων που έγιναν το 2021, δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα».

«Οι επιχειρηματίες είναι ανάστατοι, καθώς αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουν ήδη καταβάλει ΦΠΑ, τέλη παρεπιδημούντων και φόρο διαμονής, για έσοδα που ΔΕΝ έχουν εισπράξει, καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες εξόφλησης από πλευράς του Υπουργείου», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή ενώ σημειώνεται ότι «δεν έχει καν ζητηθεί η αποστολή στο υπουργείο από τα καταλύματα, των δικαιολογητικών για τις διανυκτερεύσεις Αυγούστου, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη(!)».

Η δεύτερη επιστολή

Ακολούθησε δεύτερη επιστολή της Ομοσπονδίας, η οποία υπογράμμιζε ότι ένα και πλέον μήνα από την προηγούμενη επιστολή, δεν έχει λάβει απάντηση-ενημέρωση σχετικά με το αίτημα που έθεσε.

«Με τέτοιες καθυστερήσεις πληρωμής, το πρόγραμμα “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” αλλά και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, χάνει την αξιοπιστία του(!)», καταλήγει η νέα επιστολή.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *