Tuesday , 16 April 2024

“Κάτι έγινε…” στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Βοήθησε ο καιρός τελικά τη σημερινή κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εαρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων – τουλάχιστον στο κέντρο – καθώς παρά τις προβλέψεις για καταιγίδες μέχρι το απόγευμα δεν “άνοιξαν οι ουρανοί” και ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο και έκανε τη βόλτα αλλά και τα ψώνια του.

“Κάτι πήγε να γίνει”, ανέφερε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον οποίον η κίνηση φαίνεται να προσεγγίζει τα περσινά επίπεδα, την αντίστοιχη Κυριακή, γεγονός που μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό, και σίγουρα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ δεν μπορεί να επιφέρει ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο, ωστόσο αποτελεί μια μικρή “ανάσα” σε σύγκριση με την προηγούμενη πτωτική περίοδο.

Την περίοδο του Πάσχα, όπως και γενικότερα από την αρχή του έτους μέχρι τώρα η κίνηση της αγοράς της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, είναι πτωτική για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για την περίοδο του Πάσχα, ο κ.Φιλιππίδης σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια-ασφάλεια αν η πτώση ήταν 20% ή 30%, αλλά είναι σίγουρο ότι η αγορά κινήθηκε πτωτικά σε σύγκριση με πέρυσι.

Στις περιφερειακές αγορές, σε σύγκριση με το κέντρο, λ.χ. στην αγορά της Καλαμαριάς, για μια ακόμη φορά η κίνηση ήταν μικρότερη.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *