Saturday , 20 April 2024

Κακοκαιρία «εξπρές» με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Περίπου 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία – Από την Πέμπτη σταδιακή βελτίωση

Αλλάζει από αύριο, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού με βροχές, χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς. «Περιμένουμε έντονη αλλαγή του καιρού από την Τρίτη με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας» λέει στο thesseconomy.gr ο δρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «αύριο, περιμένουμε βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση περίπου 10 βαθμούς. Έτσι, μεθαύριο Τρίτη και την Τετάρτη τις πρωινές και βραδινές ώρες θα έχουμε και παγετό σε ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει στους -2 με -3 στη Μακεδονία και κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Η μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς περίπου, ενώ στους 12 με 15 βαθμούς θα φτάσει στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα».

Έρχεται «Βαρδάρης»
Αποτέλεσμα της πτώσης της θερμοκρασίας είναι η ενίσχυση των βοριάδων στη χώρα μας. «Από το βράδυ της Δευτέρας οι Νότιοι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βοριάδες, θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8-9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο», αναφέρει ο μετεωρολόγος. Στη Θεσσαλονίκη ο Βαρδάρης θα φτάσει τα 7 μποφόρ. Και προσθέτει ο κ. Σιούτας «από την ερχόμενη Τετάρτη θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα αλλά θα παραμείνει το κρύο. Από την Πέμπτη θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και ως τα τέλη της εβδομάδας θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *