Friday , 19 April 2024

Καταβολή του έκτακτου επιδόματος και στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ζητούν η ομοσπονδία και ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από την καταβολή του έκτακτου επιδόματος όσους υγειονομικούς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Με ανακοίνωση της η ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να αποκλείονται οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή».

«Αυτοί (σ.σ. οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας) από 1η Γενάρη του 2021 και μέχρι την εφαρμογή της αναστολής εργάζονταν κανονικά και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις συνθήκες της πανδημίας. Πρόκειται για εκδικητικό μέτρο. Αυτό πρέπει να αποκατασταθεί τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο που εργάζονταν», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΝΙΘ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η οποία ζητά να καταβληθεί το σύνολο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους «ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας αφορολόγητο».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και αυτό το ‘βοήθημα’ ως μέσο διαχωρισμού των εργαζομένων, αποκλείοντας όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ενώ μέχρι τον 9/21 εργάζονταν κανονικά! Ο διαχωρισμός των υγειονομικών είναι απαράδεκτος, ενώ όλοι δίνουν την μάχη, δύο χρόνια τώρα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την παροχή περίθαλψης σε COVID και non-COVID ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνθήκες υποστελέχωσης, αυξημένης εντατικοποίησης, με εξαντλητικά ωράρια, με περικοπή ρεπό και αναστολή αδειών», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *