Thursday , 25 April 2024

Κύκλωμα τοκογλυφίας made in…Πανόραμα – “Πρωταγωνιστές” γόνοι πλουσίων οικογενειών της Θεσσαλονίκης

Για σύσταση κυκλώματος τοκογλυφίας κατηγορούνται γόνοι πλουσίων οικογενειών από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πέντε άνδρες από 21 έως 31 ετών, που φέρονται να είχαν απαγάγει μάλιστα έναν 23χρονο, στον οποίο είχαν δανείσει χρήματα, και να τον είχαν απειλήσει με μαχαίρι στο λαιμό όταν αυτός δεν μπόρεσε να καταβάλει τα χρεωστούμενα.

Το κύκλωμα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από καταγγελία του εν λόγω 23χρονου θύματος και της υπόθεσης επιλήφθηκε το Σώμα Δίωξης Εκβιαστών. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθησαν.

Ο 23χρονος κατήγγειλε τον Ιούνιο ότι ότι μία ομάδα νεαρών τον απήγαγε, τον οδήγησε σε έρημη τοποθεσία μεταξύ Πυλαίας και Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη και τον απείλησε με χρήση όπλου, επειδή του είχαν δανείσει χρήματα, αλλά δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το χρέος του λόγω των τόκων.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή και εκβιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενώ κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *