Friday , 19 April 2024

«Λίφτιγκ» σε δρόμους της Θεσσαλονίκης – Πώς θα… κινηθείτε

Συνέχεια εργασιών διαγράμμισης και απόψε στην εθνική οδό 67 Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής. ‘Οπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων πεζών επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, από τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Μ. Αντύπα έως τη διασταύρωση “Πράσινα Φανάρια” και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες από τις 11.00 το βράδυ μέχρι τις 06.00 το πρωί».

Στην Περιφερειακή Οδό
Εν τω μεταξύ ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Σήμερα έργα πραγματοποιούνται στη Χ.Θ. 9+650 περίπου, τόσο στο ρεύμα προς ανατολικά όσο και στο ρεύμα προς δυτικά, στην κεντρική νησίδα με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας αντίστοιχα κάθε φορά, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και τηρώντας τα χρονικά όρια εργασιών που προβλέπονται ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από τις 07.30 π.μ. -14.00 μ.μ. στην κατεύθυνση προς ανατολικά και κατά τις ώρες 10.00 -16.00 στην κατεύθυνση προς δυτικά. Ήδη σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη διάρκεια των εργασιών.

Ασφαλτοστρώνεται η 11η Επαρχιακή Οδό προς Λαγκαδά
Αρχίζουν σήμερα έργα ασφαλτόστρωσης στην 11η Επαρχιακή Οδό τα οποία και θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες από τη διασταύρωσή της με τη 12η Επαρχιακή Οδό προς τον οικισμό του Λαγκαδά. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Σε συνεργασία με το τμήμα τροχαίας Λητής υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη διάρκεια των εργασιών.

Στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών

Πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, έργα διαγράμμισης πραγματοποιούνται στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Ν. Ποτίδαιας- Κασσανδρείας. Οι εργασίες, σύμφωνα με τη δεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν εργασίες διαγράμμισης στην παραπάνω επαρχιακή οδό, στο τμήμα από τη Νέα Ποτίδαια έως τον κυκλικό κόμβο Κασσανδρείας. Οι εργασίες αφορούν όλο το μήκος του συγκεκριμένου οδικού τμήματος και προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 07.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Θα αποκλείεται κάθε φορά η λωρίδα (αριστερή ή δεξιά, στο ρεύμα εισόδου ή εξόδου) στην οποία θα πραγματοποιείται η επέμβαση και σε μήκος επαρκές για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Ήδη σε συνεργασία με το τμήμα τροχαίας Μουδανιών υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της αυτοκινήτων.

Εργασίες και στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Συνεχίζονται και σήμερα από τι;ς 7.00 π.μ. οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων και σήμερα στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Πιο αναλυτικά, πραγαμτοποιούνται εργασίες καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων και των συνδετήριων αγωγών στην εθνική οδό στη Χ.Θ. 10+000 στον Κ2, στον κόμβο της Σίνδου, στη Χ.Θ. 13+000 και στη Χ.Θ. 14+500, περίπου στο ύψος της επιχείρησης “VITRUVIT” και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *