Thursday , 25 April 2024

Λογιστές προς υπουργείο Οικονομικών: «Ούτε το κρύο συνηθίζεται, ούτε τρίχωμα βγάζουμε, ούτε σε χειμερία νάρκη πέφτουμε»

Του Γ. Κατσιάνη

Στα…κάγκελα βρίσκονται οι λογιστές της Φλώρινας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην εντάξει τον ακριτικό νομό στις πληγείσες περιοχές, παρά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και τις «πολικές» θερμοκρασίες.

Με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ο σύλλογος λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών νομού Φλώρινας ζητά να δοθούν «άμεσα παρατάσεις σε όλες τις δηλωτικές φορολογικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΕΕ κ.λπ.), αλλά και ότι ακόμα λήγει στις 31/1/2022, όπως μετατάξεις αγροτών».

«Επίσης ζητάμε να ανακοινωθεί άμεσα και η όποια παράταση πρόκειται να δοθεί στις πληρωμές προς τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο των φορολογουμένων της ΠΕ Φλώρινας, διότι οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι περισσότεροι δεν έχουν δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

«Βολές» και για το επίδομα θέρμανσης

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η σκληρή «γλώσσα» που χρησιμοποιεί ο σύλλογος των λογιστών για το θέμα του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως επισημαίνουν, τα ποσά που προσφέρονται από τα κρατικά επιδόματα θέρμανσης στη Φλώρινα, «δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις πραγματικές ανάγκες ενός νοικοκυριού της περιοχής».

«Τι να καλύψουν 250-500 ευρώ σε πραγματικές ανάγκες θέρμανσης 2500-4500 ευρώ, αν πραγματικά θέλω να θερμάνω το σπίτι μου στη Φλώρινα;», ρωτούν χαρακτηριστικά ενώ απαντούν και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι… συνηθισμένοι στο κρύο και στα χιόνια.

«Ενημερώνουμε ότι τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά γιατί έχουμε μια κάποια ετοιμότητα, ούτε το κρύο συνηθίζεται, ούτε τρίχωμα βγάζουμε, ούτε σε χειμερία νάρκη πέφτουμε», τονίζουν με νόημα.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *