Tuesday , 19 March 2024

Μαθήματα κυκλικής οικονομίας από την εθελοντική ομάδα «ο Tόπος μου» του νομού Πιερίας – «Έγινε» 15 χρονών

«Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» μπορεί να τελείωσε για φέτος οι δράσεις του όμως συνεχίζονται. Όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr το μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας «Ο Τόπος μου» Ηλίας Τσολακίδης «κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού ζητήσαμε από τον κόσμο και ειδικά από τα παιδιά στα σχολεία να φέρουν ένα κουτί γάλα και ένα βιβλίο. Έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες βιβλία τα οποία θα τα κάνουμε μια διαλογή. Μία ομάδα 15-16 νηπιαγωγών θα τα ταξινομήσει και μετά θα γίνουν πακέτα των 50 βιβλίων και θα τα παραδώσουμε στις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας. Δηλαδή ζητήσαμε από τα παιδιά να φέρουν από τις βιβλιοθήκες τους από το σπίτι τους ένα παραμύθι, ένα βιβλίο προσχολικής ηλικίας κι έτσι θα εμπλουτίσουμε με τα βιβλία αυτά τις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων του νομού μας» διευκρινίζει ο κ. Τσολακίδης.

Άλλες δράσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων της εθελοντικής ομάδας συμπεριλαμβάνονται και οι συνεργασίες με ομάδες από άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Και όπως λέει ο κ. Τσολακίδης «σε συνεργασία με τρία σχολεία από το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο κι ένα σχολείο εδώ από την Κατερίνη θα μας επισκεφτούν τέλη Φεβρουαρίου 80 παιδιά από το εξωτερικό. Θα μείνουν στον Καπνικό Σταθμό για μία εβδομάδα. Θα διδαχθούν τις δράσεις που εφαρμόζονται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, δηλαδή τις δράσεις των κοινωνικών δομών όπως είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός διηγήματος, η ανθοκομική έκθεση και άλλες δράσεις. Αυτές όλες διδάσκονται πλέον στα σχολεία που σας ανέφερα προηγουμένως».
Η εθελοντική ομάδα του νομού Πιερίας έχει 15 χρόνων κοινωνική δράση. Ήδη όπως εξηγεί ο κ. Τσολακίδης «έχουμε σε εξέλιξη τον διαγωνισμό διηγήματος. Ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Είναι ο δέκατος διαγωνισμός διηγήματος ο οποίος είναι επετειακός. Σκεπτόμαστε να τον συνδυάσουμε με μια έκθεση βιβλίου. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε να γίνει μέχρι την ανθοκομική έκθεση την οποία κάνουμε πριν τη γιορτή της μητέρας. Αυτές είναι και οι δυο μεγάλες δράσεις που είναι προγραμματισμένες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *