Saturday , 20 April 2024

Μαξίμου: Νέα μέτρα, πρόστιμα 5.000 ευρώ στους παραβάτες

H διακοπή των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, η αναστολή της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία, αλλά και η επιβολή προστίμων 5.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων στην σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποφασίστηκε ακόμα η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Ισπανία, ενώ διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλαδος Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *