Friday , 19 April 2024

Μητροπολίτης σε πιστούς: «Η Εκκλησία συνιστά τον εμβολιασμό»

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στους πιστούς να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος.

Στο σημερινό του κήρυγμα, ο ιεράρχης αν και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας, κάλεσε τους πιστούς να μην χαλαρώσουν, διότι, όπως υπογράμμισε, ακόμα θρηνούμε θανάτους.

«Εμείς στη Λάρισα, συγκλονιστήκαμε τον τελευταίο καιρό από τον θάνατο ενός ζεύγους εκπαιδευτικών, οι οποίοι ωστόσο αμέλησαν να κάνουν εμβόλιο (κατά του κορωνοϊού).

Το ίδιο συνέβη και με τον γιό τους, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, τα οποία πλέον έμειναν ορφανά», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και αποκάλυψε πως σχεδόν οι μισές από τις οικογένειες που βοηθάμε, είναι οικογένειες ανθρώπων που θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί.

«Πέθαναν ανεμβολίαστοι, είτε αμελώντας, είτε περιφρονώντας πράγματα που η επιστήμη διδάσκει», επεσήμανε και σημείωσε ότι «η Εκκλησία συνιστά τον εμβολιασμό και δεν δέχεται την υποχρεωτικότητα».

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου και σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λαρισαίων, την ερχόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, έξω από τις εκκλησίες.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *