Thursday , 28 March 2024

Μπαράζ απεργιών σήμερα για την τραγωδία των Τεμπών – «Αδιάβατο» το κέντρο στη Θεσσαλονίκη – «Χειρόφρενο» τραβά για 5 ώρες ο ΟΑΣΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές. Τα σωματεία σε όλη τη χώρα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη. Πορείες θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει κηρύξει 24ωρη απεργία σήμερα, 8 Μαρτίου, και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους. «Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, τις παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια» τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Την ίδια ώρα (12.00 μ.) συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνει και το ΠΑΜΕ. Επίσης έχει προκηρύξει συγκέντρωση και για τις 19:00 μ.μ..
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι με κάλεσμα στις 12:00 το μεσημέρι αλλά και στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι μαθητές με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης να καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι επίσης στο άγαλμα Βενιζέλου.
Καλέσματα για συγκέντρωση από τις 10:30 το πρωί στην Καμάρα και πορεία καλούν την ίδια στιγμή αριστερές οργανώσεις και αναρχικές συλλογικότητες.

«Χειροφρενο» στον ΟΑΣΘ
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει για πέντε ώρες η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον οργανισμό ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης με στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.».

Απεργία από την ΑΔΕΔΥ
«Μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε – μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό – να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στάση εργασίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
«Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα από τις 11:30 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ. σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου. Το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΑΠΘ
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναβολή των μαθημάτων για σήμερα 8 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των προβλεπόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και της δυσκολίας μετακίνησης των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα οδύνης που επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *