Friday , 29 March 2024

“Μπαράζ” ελέγχων και προστίμων από τη δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης για τον αντικαπνιστικό νόμο

Του Γ. Κατσιάνη

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζουν η δημοτική αστυνομία και τα μεικτά κλιμάκια τους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης του δήμου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 240 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 33 πρόστιμα, τόσο σε πελάτες, όσο και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

“Το πρόστιμο για τον καταστηματάρχη είναι στα 600 ευρώ και 50 ευρώ για τον κάθε πελάτη”, δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Αντιδρούν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης

Την ίδια ώρα, την αντίδραση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης προκαλεί η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος απαγορεύει την χρήση του τσιγάρου, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τους καπνιστές, όπως προβλέπεται στα αεροδρόμια.

“Να δημιουργήσουμε ειδικούς χώρους, οι οποίοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κυρίως χώρο, διότι σε αντίθετη περίπτωση, αποκλείεται το 50% των πελατών μας”, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *