Thursday , 25 April 2024

Νέο ρεκόρ με 262 νέα κρούσματα – 36 τα κρούσματα στο γηροκομείο -Τι αποκάλυψε ο Σ.Τσιόδρας για την πηγή μόλυνσης

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covi-19 καταγράφει σήμερα η χώρα μας,με συνολικά 262 νέα κρούσματα όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε 36 έχουν αυξηθεί τα κρο΄συματα στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλιωμένοι τρόφιμοι και τρεις εργαζόμενοι. Όπως γνωστοποίησε μάλιστα σε δηλώσεςι του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε εσπευσμένα το γηροκομείο, ο νέος κορωνοϊός μεταδόθηκε στο γηροκομείο από έναν εργαζόμενο, ο οποίος προ μερικών ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Συμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ τα 22 από τα 262 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώυπάρχουν και δυο νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 6177 (ημερήσια μεταβολή +4.4%), εκ των οποίων ποσοστό 54.8% είναι άνδρες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 216 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 24 (66.7% άνδρες).

Όσον αφορά το γηροκομείο, ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι χαιρέτησε έναν έναν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό διακομίζονται σε νοσοκομείο της πόλης και επισήμανε ότι τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οφείλονται σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από διακοπές. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *