Thursday , 25 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν προβλέπεται για τη χώρα μας η κατασκευή κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο σε ασθενείς ομάδες»  

Του Γ. Κατσιάνη

Καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει από την Ελλάδα για να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η κατασκευή κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.   

«Ειδικά για τους νέους, θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες ώστε να μειωθεί η μετανάστευση και να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων που είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι σε επίπεδο Ε.Ε. «οι Έλληνες είναι τρίτοι σε ιδιωτικές δαπάνες», γεγονός που όπως επισήμανε «αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πάγια θέση του για επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.

«Είναι αδιανόητο από αρχηγούς ευρωπαϊκών χωρών να υιοθετείται το αφήγημα του Ερντογάν για την τρομοκρατία όταν στην Τουρκία όποιος διαφωνεί με τις αυταρχικές του τακτικές, χαρακτηρίζεται αυτομάτως τρομοκράτης», υπογράμμισε και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν «στις αναγκαίες αλλαγές ώστε να υπάρχει πλέον κοινή εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *