Thursday , 25 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Μητσοτάκης και Τσίπρας χειρίζονται με ελαφρότητα τα εθνικά θέματα”

Του Γ. Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λαμία.

Αναφερόμενος στη στάση των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στα εθνικά θέματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε ότι “δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες και ο κ. Τσίπρας να κάνει το λωτοφάγο”.

“Ενώ το 2019 πανηγύριζε ως προσωπικό του επίτευγμα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σήμερα να κάνει ναζάκια για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας εν μέσω ενός πολέμου. Αυτά δείχνουν με τι μέγεθος ελαφρότητας και οπορτουνισμού χειρίζονται τα εθνικά θέματα”, υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης και επισήμανε την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής αποτρεπτικής πολιτικής “με το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία στην προμετωπίδα”,όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες”

Σχετικά με την εκλογολογία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή διεξάγεται και ενθαρρύνεται με ευθύνη της κυβέρνησης.

“Ο πρωθυπουργός της χώρας σκίζει τα ιμάτιά του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όταν την ίδια στιγμή όλο το υπουργικό συμβούλιο διαρρέει στους δημοσιογράφους ότι πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο. Είναι αυτό μία υπεύθυνη διακυβέρνηση;”, αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι “όποιος πραγματικά πιστεύει στην απλή αναλογική, δεν συζητά για καρέκλες και πρόσωπα”.

“Θα πάμε με τις αξίες μας, με τις αρχές μας, με την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατίας που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες ούτε με τον κ. Μητσοτάκη ούτε με τον κ. Τσίπρα. Απέναντι στον ελιτισμό και το λαϊκισμό, εμείς αντιτάσσουμε τον ορθό λόγο. Απέναντι στη διχόνοια που καθημερινά σπείρουν στην ελληνική κοινωνία, εμείς λέμε στον ελληνικό λαό «ελάτε, ενωμένοι, να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα και να συγκρουστούμε με ό,τι κρατάει πίσω την πατρίδα μας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *