Friday , 29 March 2024

Ορκωτούς λογιστές φέρνει στην “Κιβωτό του Κόσμου” το νέο δ.σ. – “Άφαντοι” ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του

Άφαντοι είναι τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις υπαλλήλων της Κιβωτού σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Μέχρι πρότινος, ο πατήρ Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά. Σύμφωνα, επίσης, με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, κανένας από την «Κιβωτό του Κόσμου» δεν γνωρίζει που βρίσκονται σήμερα ο ίδιος και η σύζυγός του.

Στο μεταξύ, το νέο δ.σ. της Κιβωτού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και απαρτίζεται από ανθρώπους εξειδικευμένους στην προστασία των παιδιών, με επικεφαλής την οικονομολόγο και Πρόεδρο της Ένωσης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” Αλεξάνδρα Μαρτίνου με ανακοίνωση του τονίζει ότι πρώτο μέλημά του θα είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών και ότι για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

“Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις”, επισημαίνεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επικεφαλής και των στελεχών της ΜΚΟ, όπως γνωστοποιήθηκε, μπαίνουν άμεσα στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *