Friday , 29 March 2024

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στα Βαλκάνια στο επίκεντρο του 4ου Balkan Forum

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Δικτυώσεις, Συνεργασίες και Συγκλίσεις στα Βαλκάνια», είναι το θέμα του 4ου Balkan Forum, που διοργανώνει μεθαύριο (5 Οκτωβρίου) ο τομέας Μακεδονίας-Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) στον χώρο της ΔΕΘ (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτύπωση του υφιστάμενου τεχνολογικού οικοσυστήματος στα Βαλκάνια και η βελτίωσή του, μέσω συνεργασιών και δικτυώσεων, στη νέα ψηφιακή εποχή. “Στη χώρα μας συντελείται μια πραγματική επανάσταση στην ψηφιοποίηση του κράτους”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης, “τα οφέλη για τον πολίτη, για τη δημόσια διοίκηση, για την οικονομία είναι απτά και μετρήσιμα” και “αυτή την πρόοδο θέλουμε να τη μοιραστούμε με τους γείτονές μας ώστε όλοι μαζί –  τα διαφορετικά τεχνολογικά οικοσυστήματα των Βαλκανίων – να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα στην ψηφιακή εποχή”.

Το συνέδριο αρθρώμνεται σε τρεις ενότητες με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις δικτυώσεις στα Βαλκάνια, ανά τομέα, σε επιχειρήσεις, σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση και σε επιστημονικούς φορείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *