Thursday , 28 March 2024

Πέθανε ο πρωτοπόρος στον τουριστικό κλάδο Μπόρις Μουζενίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλευόταν, ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης, από ανακοπή καρδιάς, εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό. Πριν από 10 μέρες είχε ταξιδέψει σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα και έπειτα δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους πράκτορες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπόρις Μουζενίδης κόλλησε κορωνοϊό στη Μόσχα και πέθανε σε κλινική.

Σύμφωνα με φίλο του, που συνταξίδευαν και παραβρέθηκαν στην έκθεση, ο Μπόρις Μουζενίδης έδειχνε λίγο χλωμός. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν πολύ προσεκτικός και είχε πάρει μέτρα ασφάλειας -φορούσε μάσκα και γάντια- γιατί φοβόταν μην κολλήσει τον ιό. Η πορεία του Μπόρις Μουζενίδη είναι αξιοσημειωτη. Γεννήθηκε το 1961, από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού άρχισε να δουλεύει ως σερβιτόρος και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Αργότερα οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του επεκτάθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η “Mouzenidis Travel” γίνεται ένας από τους βασικότερους παίκτες στην αγορά του τουρισμού. Έφθασε δε να φέρνει έως και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

“Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του” δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο όμιλος ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι “η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *