Tuesday , 19 March 2024

Παραμένει στο ΥΜΑΘ και ενισχύεται η διαχείριση επενδυτικών σχεδίων

Παραμένει η διαχείριση επενδυτικών σχεδίων στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Άρθρο 34, Παράγραφος 2β του Νόμου “Περί Στρατηγικών Επενδύσεων και βελτιώσεων του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις Ιδιωτικές και Στρατηγικές Επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις Εταιρείες Τεχνοβλαστούς”, η Διεύθυνση διατηρεί την αρμοδιότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη υποβληθεί σε αυτήν ενώ για επόμενες προκηρύξεις καθεστώτων υπό τον Ν. 4399/2016 συνεχίζει με την αρμοδιότητα για επενδυτικά σχέδια που θα έχουν προϋπολογισμό από 1.000.000 ευρώ – 3.000.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης αναφέρει: «Με τις αρμοδιότητες που ανατίθενται, πλέον, στην Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγνωρίζεται, ουσιαστικά, το έως τώρα έργο της στη στήριξη των ιδιωτών επενδυτών και του υγιούς επιχειρείν.

Χάρη στην κοινή δράση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, φίλο Νίκο Παπαθανάση, η Διεύθυνση αναλαμβάνει, επιπλέον, τη διαχείριση επενδυτικών σχεδίων από 1-3 εκ. ευρώ, κάτι που αυξάνει τις ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι η Διεύθυνση και το στελεχιακό της δυναμικό, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, θα ανταποκριθούν -για άλλη μία φορά- στις νέες συνθήκες και θα αξιολογηθούν θετικά.

Για όσους έσπευδαν να διαρρέουν σενάρια και να κάνουν αναρτήσεις στις ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, μία λαϊκή παροιμία: “Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *