Tuesday , 16 April 2024

«Πρεμιέρα» την Δευτέρα 30 Μαΐου στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων της Πιερίας

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 ξεκινάει η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές των δήμων Δίου – Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας – Κολινδρού της περιφερειακής ενότητας Πιερίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατόχους ακινήτων που κατοικούν στην Ελλάδα και τέσσερις μήνες για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά  ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  

-Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)  

-Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Στην περίπτωση όπου δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 10η Μαΐου 2023, ημερομηνία κατά την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν και εκπρόθεσμες δηλώσεις, ψηφιακά, στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κτηματογράφησης (Π. Τσαλδάρη & Κιλκίς 20, Κατερίνη).

Για ραντεβού, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο 2510211500 – 2510220100 (8:30 – 16:30), τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *