Wednesday , 24 April 2024

Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης: «Απαξιώσαμε τα τεχνικά επαγγέλματα με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούμε να βρούμε προσωπικό»

Του Γ. Κατσιάνη

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Θ.), Τάσος Πολυζωίδης, την έλλειψη τεχνικού προσωπικού. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100, ο κ. Πολυζωίδης τόνισε ότι πολλές επιχειρήσεις στην Β.Ι.ΠΕ.Θ. αναζητούν εναγωνίως τεχνικό προσωπικό.  

«Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, βάζουμε αγγελία για ανειδίκευτο εργάτη και δεν έρχεται κανένα βιογραφικό», υπογράμμισε και σημείωσε ότι  στην εταιρεία του (Polizoidis Advertising & Interior Constructions), «απασχολούμε σήμερα 50 εργαζόμενους και εδώ και δυόμισι χρόνια, δεν μπορούμε να τους κάνουμε 51(!)».

«Τα προηγούμενα χρόνια, έγινε μια σοβαρή δουλειά για να απαξιώσουμε τα τεχνικά επαγγέλματα. Την δεκαετία του ΄80, ο πατέρας που είχε παιδί υδραυλικό, ντρεπόταν να το πει ενώ εκείνος που είχε παιδί δικηγόρο, δήλωνε υπερήφανος. Όταν το παιδί λοιπόν, πήγαινε στο Τεχνικό Λύκειο δεν πήγαινε επειδή είχε τεχνικό μυαλό αλλά πήγαινε επειδή ήταν κακός μαθητής», δήλωσε ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα, ο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Θ. θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο «ώστε να φέρουμε κοντά τους φοιτητές με την παραγωγή».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη εδώ https://www.youtube.com/watch?v=8jjb6QFctzo&t=147s                                                                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *