Thursday , 28 March 2024

Πως άνεργοι 45 ετών και άνω θα βρουν δουλειά

Του Γ. Κατσιάνη

Άνεργοι,ηλικίας 45 ετών και άνω είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους εταιριών και να έρθουν σε επαφή με coaches και εξειδικευμένους συμβούλους για να ενημερωθούν σχετικά με τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να βρουν και πάλι δουλειά.

Πρόκειται για δράση που υλοποίησε το skywalker.gr στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη φορά που εκδήλωση για την απασχόληση απευθύνεται σε άνεργους που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 ετών και άνω.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια περιφερειακής δράσης, Αλεξία Θουκίδου, παρά το γεγονός ότι όσοι είναι 45 ετών και άνω, διαθέτουν εργασιακή εμπειρία, η ίδια τους η ηλικία λειτουργεί ανασταλτικά,πολλές φορές,για όσους θέλουν να επιστρέψουν και πάλι στην αγορά εργασίας.

Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα,όπως η περίπτωση του Δημήτρη Τσέλιου,ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει δουλειά, μετά από έξι χρόνια ανεργίας, με αποτέλεσμα να εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

“Κάθε άνεργος θα πρέπει να ενισχύσει τις δεξιότητες του, ώστε να πετύχει τον στόχο του που είναι να βρει εργασία”, δήλωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *