Thursday , 28 March 2024

“Πόλεμος” για μια κλίνη ΜΕΘ στο Παπανικολάου-Ασθενής πέταξε τα σωληνάκια και τον βρήκαν ημιθανή στην αυλή

Πέταξε τα σωληνάκια χθες ασθενής με Covid-19 και εντοπίστηκε στη συνέχεια στα παγκάκια στον προαύλιο χώρο ημιθανής, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, την ίδια ώρα που στο νοσοκομείο γίνεται “πόλεμος” για μια θέση σε ΜΕΘ.

«Τον βρήκαμε στα παγκάκια του “Παπανικολάου” ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες “συμβουλές”» ανέφερε ο κ.Καπραβέλος για το εν λόγω περιστατικό μιλώντας στον τηλεοπρτικό σταθμό Σκάϊ, και έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία.

“Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν. Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλειά τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων. Υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία”, επισήμανε και πρόσθεσε: “Έχουμε ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους…»

Ρεκόρ εισαγωγών

Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του “Παπανικολάου” γνωστοποίησε παράλληλα ότι τις προηγούμενες ώρες στο έγιναν 53 εισαγωγές περιστατικών Covid-19 στο Παπανικολάου-αριθμός ρεκόρ, ενώ  υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς. “Είχαμε τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για Covid, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, γιατί είναι και τα μη Covid περιστατικά. Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη… Αν έρθει κάποιος στην εντατική, δεν έχουμε πού να τον βάλουμε” προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *