Thursday , 28 March 2024

Π. Τσακίρης: Επείγουσα επιστολή σε Κ. Καραμανλή για τα διόδια Ωραιοκάστρου

Επιστολή με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης (φωτογραφία), αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων που κατασκευάστηκε στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογραμμίζει ότι η επικείμενη έναρξη λειτουργίας των διοδίων δημιουργεί μείζονα προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επαγγελματίες τόσο του δήμου Ωραιοκάστρου όσο και γειτονικών δήμων, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σημαντικά.

«Θεωρώ ότι συντελείται μια κατάφωρη αδικία, όταν η καθημερινή και αναγκαία διέλευση των δημοτών μας, ώστε να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους, ‘τιμωρείται’ με ακόμη έναν σταθμό διοδίων, σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία η τόνωση της εργασίας, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και η αναπτυξιακή λογική θα πρέπει να διαπερνούν κάθε μας πολιτική απόφαση», τονίζει ο κ. Τσακίρης στην επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλεί τον υπουργό να προχωρήσει «ταχύτατα και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στη θεσμοθέτηση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων περιοχών που διέρχονται σε καθημερινή βάση από το συγκεκριμένο σημείο».

«Με την επισήμανση ότι η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη, προσωπικά σας δηλώνω πως βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία ή συνάντηση, ώστε να διευθετήσουμε το ζήτημα κατά τρόπο λογικό κι ωφέλιμο με μόνο γνώμονα το κοινό καλό», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Τα διόδια Ωραιοκάστρου

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες τη μεθεπόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, η λειτουργία του σταθμού διοδίων ο οποίος βρίσκεται στην εξωτερική περιφερειακή οδό, στο ύψος του Ωραιοκάστρου. Όσον αφορά στα τέλη διέλευσης, τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,50 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,30 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 1 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 1,50 ευρώ.

Από 4/12 διόδια και στην Ασπροβάλτα

Στην ίδια ΚΥΑ αποφασίστηκε και το κόστος διέλευσης για τα διόδια της Ασπροβάλτας τα οποία θα λειτουργήσουν στις 4 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα τα ΙΧ αυτοκίνητα θα χρεώνονται με 0,90 ευρώ ανά διέλευση, τα δίκυκλα 0,60 ευρώ, τα οχήματα 2-3 αξόνων, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα 2,30 ευρώ και τέλος, τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, 4 και άνω αξόνων, και με ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα θα χρεώνονται με 3,20 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *