Friday , 19 April 2024

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ΤΑΕKWONDO ITF

Με μία  τσάντα μετάλλια επέστρεψε από την Αργεντινή η αθλητική ομοσπονδία TAEKWON-DO Ελλάδος.Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν συνολικά 10 μετάλλια, με τον εθνικό ύμνο να ακούγεται συνολικά τέσσερις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ΤΑΕKWON DO ITF.Ο προπονητής, Θοδωρής Δημητρακάκης μιλά με περηφάνια για την μεγάλη διάκριση της ομάδας που προπονεί και ταξίδεψε στην Σαντιάγκο Ντελ Εστέρο της Αργεντινής.

Κύριε Δημητρακάκη, πόσα μετάλλια φέρατε στις βαλίτσες σας από την Αργεντινή;            

«Στα ατομικά αγωνίσματα η συγκομιδή ήταν δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια καθώς και δύο χρυσά στο ομαδικό ανδρών και γυναικών».

Τί σηματοδοτεί αυτή η διάκριση για τους Έλληνες αθλητές;

«Ήταν το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο που διοργανώθηκε και δείξαμε ότι είμαστε από τις πρωταγωνίστριες χώρες στον κόσμο. Οι διακρίσεις αυτές μας δείχνουν ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά στα επερχόμενα πανευρωπαικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με κορύφωση για το 2023 το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζακστάν».

Η Πολιτεία είναι αρωγός στην προσπάθεια σας;

«Τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι υπάρχει στήριξη κυρίως οικονομική, αλλά σίγουρα θα θέλαμε πολλά περισσότερα από την Πολιτεία ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη που θα φέρει σίγουρα τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Κύριε Δημητρακάκη, ποιο μήνυμα στέλνετε στους νέους;

«Δεν τα παρατάμε ποτέ, αθλούμαστε για να είμαστε καλύτεροι αλλά και να γίνουμε καλύτεροι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *