Tuesday , 16 April 2024

Σε οριστική διάλυση οδηγείται η κρατική γεωλογική υπηρεσία της χώρας- Επί ποδός οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή της να οδηγήσει σε οριστική διάλυση την κρατική υπηρεσία της χώρας εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ βάζοντας στο «κάδρο» τον πρωθυπουργό στον οποίο επιρρίπτουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις αρνητικές για τον συκκριμμένο φορέα εξελίξεις.

«Πριν από τρεις και πλέον μήνες, είχαμε εκφράσει ως συνδικάτο σε συνάντηση με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων απέναντι στη Διοίκηση και τον Υπουργό ΠΕΝ για το νομοσχέδιο που θα καταργούσε το ΙΓΜΕ. Είχαμε δε ζητήσει την παρέμβασή τους για να μην ψηφιστεί ένα τέτοιο καταστροφικό νομοσχέδιο. Σήμερα αυτή η οργή και η αγανάκτηση έχει πολλαπλασιαστεί και αφορά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, γιατί όχι μόνο καταργήθηκε το ΙΓΜΕ αλλά η νέα υπηρεσία που υποτίθεται ότι θα το αντικαθιστούσε παραμένει σε απόλυτη αδράνεια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο ΙΓΜΕ και εξηγεί:
«Εδώ και τρεις μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4602:

  1. Δεν έχει εγκριθεί η επιχορήγηση της ΕΑΓΜΕ, οι εργαζόμενοι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι και αν συνεχίσει η ίδια αντιμετώπιση θα φτάσουμε απλήρωτοι και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με προοπτική να πληρωθούμε το ….φθινόπωρο.
  2. Η Διοίκηση αποφάσισε ότι μπορεί να παρανομεί και να δρα εξωθεσμικά. Μη υλοποιώντας αποφάσεις του Δ.Σ. και αδιαφορώντας για τις γνωματεύσεις της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΓΜΕ, οι οποίες τεκμηριώνουν με σαφήνεια ότι είναι παράνομες οι ενέργειες της Διοίκησης, αρνείται να πληρώσει τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις σχετικά με μισθολογικές απαιτήσεις εν ενεργεία εργαζομένων στην ΕΑΓΜΕ, τη στιγμή μάλιστα που αυτές έχουν προβλεφθεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2019 της ΕΑΓΜΕ.
  3. Η ΕΑΓΜΕ αδυνατεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και υπηρέτησης των αναγκών των πολιτών (καταστροφικά φαινόμενα, περιβαλλοντικά ζητήματα κ.α.) και δεν αναμένεται να μπορέσει να αρχίσει όποια δραστηριότητα στο άμεσο μέλλον».

Οι εργαζόμενοι, καταλήγει η ανακοίνωση, «εκτιμούν ότι η συνολική ευθύνη τελικά για όλα τα παραπάνω, ανήκει στον Πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κόμμα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως Υπουργό και Διοίκηση που αυτός έχει διορίσει. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούμε με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα σε Συνέλευση των εργαζομένων αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 13/6/19 και ώρα 13:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *