Friday , 29 March 2024

Στα ύψη και πάλι η τιμή της αμόλυβδης αλλά και του πετρελαίου κίνησης

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των καυσίμων, με προοπτική μάλιστα – σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς – για περαιτέρω αυξήσεις.

Το τελευταίο δεκαήμερο, όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 5 λεπτά του ευρώ και του πετρελαίου κίνησης κατά 20 λεπτά (σ.σ. σημειώνεται ότι τερματίστηκε η επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο για το diesel κίνησης, που είχε ξεκινήσει πριν από έξι μήνες-την 1η Απριλίου, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής στα πρατήρια).

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στα 1,97 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου πάνω από 1,90 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ εκτιμά, μάλιστα, ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω στο επόμενο διάστημα λόγω των διεθνών χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), εξάλλου, εξετάζει όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να στηρίξει την αγορά και να επιστρέψουν οι τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς τα σημερινά δεν φαίνεται να ικανοποιούν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *