Friday , 29 March 2024

ΣτΕ: Απορρίπτεται η προσφυγή για τον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

Απέρριψε την προσφυγή για τον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το site “ypodomes.com”, ενώ την ίδια εξέλιξη κοινοποιεί με ανακοίνωσή του και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, η οποία φέρει τον τίτλο “Επιτέλους Ανάσταση για το Μετρό”.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πρακτικά ότι ανάβει το “πράσινο φως’ από την ελληνική Δικαιοσύνη για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

“Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και η μόνη βιώσιμη λύση για να έχουμε εκεί ένα σταθμό-μουσείο, μετά την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, θα αρχίσει άμεσα να υλοποιείται. Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση όλων όσων από την αρχή είχαμε ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης λύσης και φυσικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα”, τονίζει από την πλευρά του την ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *