Tuesday , 19 March 2024

Στη Θεσσαλονίκη από απόψε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Συσκέψεις για το άνοιγμα του αεροδρομίου “Μακεδονία”

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για την προετοιμασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», ενόψει του ανοίγματος στις πτήσεις εξωτερικού από 15 Ιουνίου.   

 Για 48 ώρες, ο κ.Χρδαλιάς θα συναντηθεί διαδοχικά με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, που θα κληθούν από 15 Ιουνίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου «Μακεδονία».   

Μεγάλη βαρύτητα, σύμφωνα με την Κυβένρηση, θα δοθεί στη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής όλων των προβλεπόμενων ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες.   

 Ο υφυπουργός θα συναντηθεί επίσης, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα λειτουργίας των υγειονομικών συνεργείων ελέγχων που θα διεξάγονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.   

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει ευρεία σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος. Ο Υφυπουργός θα ενημερωθεί διεξοδικά για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.   

Την Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με θέμα τα ζητήματα που αφορούν στη νέα φάση της διαχείρισης των μέτρων άρσης των περιορισμών λόγω Covid-19 εν όψει ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, καθώς και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο.   

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί, τέλος, την αεροπορική βάση ΣΕΔΕΣ, όπου προγραμματίζεται να μετεγκατασταθεί η 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *