Friday , 29 March 2024

Στο “μικροσκόπιο” η ενίσχυση της συνδεσιμότητας Ελλάδας και Κύπρου, σε επίπεδο κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών

Θέματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε o Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του κ. Πολυκάρπου στα γραφεία της ΟΛΘ Α.Ε. συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο λιμάνι και η πορεία υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.

Επιπλέον, o κ. Πολυκάρπου ξεναγήθηκε μέσω της εντυπωσιακής τρισδιάστατης διαδραστικής μακέτας στο λιμάνι και στην μελλοντική διαμόρφωσή του Προβλήτα 6 που αναβαθμίζει τη θέση της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και έχει ισχυρό και ευρύ κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάγκος αναφέρθηκε στην άμεση πρόσβαση του λιμένα στις βαλκανικές αγορές με τις απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σόφια (Βουλγαρία) και τη Νις (Σερβία), επισημαίνοντας ότι η ΟΛΘ Α.Ε. φιλοδοξεί να είναι ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Εξάλλου, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις αμοιβαία επωφελείς προοπτικές που υπάρχουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας των δύο χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης σε επίπεδο κρουαζιέρας καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *