Wednesday , 24 April 2024

Στο 1,15 ευρώ η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα σύμφωνα με τους πρατηριούχους καυσίμων

Στο 1,15 ευρώ το λίτρο για τα αστικά κέντρα και στο 1,20-1,25 ευρώ το λίτρο στις απομακρυσμένες περιοχές καιτα νησιά βλέπει ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Θεσσαλονίκης “Άγιος Χριστόφορος”, Θέμης Κιουρτζής, ότι θα αρχίσει αύριο (15 Οκτωβρίου) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας, τονίζοντας ότι οι πρατηριούχοι συμπιέζουν στο μέγιστο βαθμό τα περιθώρια κέρδους τους και αυτή θα είναι μια δίκαιη τιμή για να είναι νόμιμη η διαδικασία.

“Το διυλιστήριο πουλάει 1.050 το χιλιόλιτρο. Σε τι τιμή να πουλήσουμε δηλαδή;”, τονίζει σχετικά στο Thesseconomy.gr ο κ.Κιουρτζής.

Παρά, πάντως, τη μεγάλη αύξηση της τιμής από πέρυσι – την ίδια περίοδο το 2020 η μέση τιμή διάθεσης ήταν στο 0,798 ευρώ το λίτρο, άρα η αύξηση είναι της τάξης του 45% – παραγγελίες όπως επισημαίνει ο κ.Κιουρτζής υπάρχουν πολλές, επειδή ο κόσμος απέφυγε να γεμίσει τα ντεπόζιτά του τον φετινό Απρίλιο-Μάϊο λόγω της ανόδου τότε της τιμής στα 0,95 ευρώ το λίτρο και της προσδοκίας ότι αυτή θα έπεφτε.

Το Νοέμβριο οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γιατο επίδομα θέρμανσης, στο μεταξύ, αναμένεται να ανοίξει εντός του Νοεμβρίου, ώστε το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά στα νοικοκυριά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Επίδομα θέρμανσης από 100 έως 750 ευρώ θα λάβουν φέτος πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά,  49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Το κονδύλι του επιδόματος για τη σεζόν 2021-2022 θα ανέλθει συνολικά σε 168 εκατ. ευρώ έναντι 84 εκατ. ευρώ πέρυσι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *