Thursday , 28 March 2024

Στροφή των νοικοκυριών στις σόμπες υγραερίου – Μεγάλη αύξηση της ζήτησης αλλά και των τιμών

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο – για σόμπες υγραερίου, με τις τιμές να καταγράφουν επίσης σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.

‘Όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr ο κ.Αλέξανδρος Βοσνάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας GAS Βοσνάκης που ειδικεύεται στις συσκευές υγραερίου, φέτος υπάρχει αύξηση της ζήτησης για σόμπες υγραερίου κατά 60% τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Αυξημένες από πέρυσι είναι βέβαια και οι τιμές, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 40%, με τις τιμές να κινούνται στα 110-120 ευρώ για μια σόμπα υγραερίου που καλύπτει χώρο 50 τ.μ. και είναι πιστοποιημένη για την ασφάλειά της.

Αυξημένη, αλλά χε μικρότερο βαθμό, είναι επίσης φέτος η ζήτηση για κουζίνες υγραερίου και για επιτραπέζια φουρνάκια, με τις τιμές να είναι επίσης αντίστοιχα αυξημένες από πέρυσι και να ξεκινούν για τις κουζίνες από 245 ευρώ.

Πέρυσι και γενικότερα τα χρόνια της πανδημίας, όπως προσθέτει ο κ.Βοσνάκης, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για εξωτερικές θερμάστρες υγραερίου (σ.σ. από καφετέριες κ.ο.κ.), για τις οποίες φέτος υπάρχει μεγάλη μείωση του ενδιαφέροντος, ενώ φέτος η ζήτηση αφορά συσκευές εσωτερικού χώρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *