Friday , 19 April 2024

Συγκρατημένη αισιοδοξία στους εμπόρους της Θεσσαλονίκης – Λαμπάδες, είδη δώρων και παιδικά πρώτα στις αγορές των καταναλωτών

Σε πασχαλινούς… ρυθμούς τα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μια και από την περασμένη Πέμπτη 6 Απριλίου είναι σε ισχύ το εορταστικό ωράριο. Όμως «η κίνηση δεν ξεκίνησε ακόμη. Σήμερα Σάββατο είναι μια πολλή καλή μέρα κι ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί αν κι εφόσον έχει χρήματα φυσικά γιατί εκεί είναι και το μεγάλο ζητούμενο», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης. «Υπάρχει δυσκολία των προβλέψεων στην αγορά γιατί υπάρχουν χρέη, λογαριασμοί που ο καταναλωτής τρέχει να καλύψει. Επίσης οι τιμές στο σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα οπότε ο καταναλωτής πρώτα θα καλύψει το πασχαλινό τραπέζι κι ύστερα όλα τα υπόλοιπα. Αυτή είναι και η δύσκολη εξίσωση αυτή τη στιγμή, παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται ότι πάμε καλά στην οικονομία και στην ανάπτυξη. Εμείς βλέπουμε την πραγματικότητα. Βλέπουμε τον κόσμο που μπαίνει στα μαγαζιά πόσο προβληματισμένος είναι και πόσο δύσκολα ψωνίζει», λέει προβληματισμένος ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

«Αύριο καλύτερα»
Αύριο Κυριακή, «που είναι ανοικτή η αγορά πρέπει να υπάρχει μια κινητικότητα λόγω του Πάσχα από όσους καταναλωτές δεν… πάνε ‘μετρημένα’ ή δεν περιμένουν το δώρο. Επίσης περιμένουμε ότι θα έρθει και κόσμος στην πόλη από την περιφέρεια. Περιμένουμε αύριο να πάει καλύτερα η αγορά από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες που η κίνηση ήταν ελάχιστη. Φυσικά, ως είθισται τα τελευταία χρόνια όταν θα… πέσει το δώρο του ιδιωτικού τομέα τότε θα αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα. Δεν περιμένουμε να γίνουν μαγικά πράγματα ή ότι θα ρεφάρουμε όλες τις χασούρες που έχουμε ‘γράψει’ αλλά εν πάσει περιπτώσει θα αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Στο επίκεντρο τα δώρα και τα παιδικά
«Παραδοσιακά τα μαγαζιά με ένδυση και υπόδηση δουλεύουν το Πάσχα», λέει ο κ. Φιλιππίδης. Και διευκρινίζει «φυσικά τα καταστήματα με τα παιδικά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Επίσης τα καταστήματα με είδη δώρων, γιατί στις γιορτές οι καταναλωτές αγοράζουν λαμπάδες, δώρα για το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Από κει και πέρα στα καταστήματα ένδυσης υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό γιατί τα ρούχα στις μέρες μας έχουν φτάσει να γίνουν είδη δεύτερης ανάγκης, είδη πολυτελείας. Οι καταναλωτές καλύπτουν πρώτα τις πρωτογενείς ανάγκες τους κι ύστερα όλα τα υπόλοιπα».

*Υπενθυμίζεται ότι το εορταστικό ωράριο στην αγορά ισχύει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *