Friday , 19 April 2024

Συνάντηση Ζέρβα-Ολάντ

Οι παραδοσιακές σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται, αλλάζει, βελτιώνεται», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος επισήμανε ότι συζήτησε με τον κ. Ολάντ ζητήματα που αφορούν τη σημασία που έχει η σχέση της πόλης με τις αδελφοποιημένες γαλλικές πόλεις αλλά και για τη σπουδαιότητα που έχει η παρουσία γαλλικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη.

«Για το ζήτημα αυτό και ο Πρόεδρος Ολάντ δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει, ώστε οι γαλλικές εταιρείες να γίνουν ακόμη περισσότερες. Δεσμεύτηκε ακόμη να συμβάλει στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης στο κομμάτι της γαστρονομίας, καθώς και εκεί υπάρχουν πολλά κοινά πεδία μεταξύ Γαλλίας και Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας υπήρξαν πάντα στενές», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Ολάντ και τόνισε ότι «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε η παρουσία των γαλλικών εταιριών στην πόλη να γίνει πιο έντονη και σημαντική. Μέσα από δράσεις πολιτισμού και μέσω της γαστρονομίας θα φροντίσουμε να ενημερωθούν οι Γάλλοι για τις αξίες αυτής της πόλης και να την επισκέπτονται πιο συχνά».

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χάρισε στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας τρία λευκώματα ενώ ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του δώρισε στον Κωνσταντίνο Ζέρβα το τελευταίο βιβλίο του, λέγοντάς του ότι είναι ο πρώτος που το λαμβάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *