Friday , 29 March 2024

Συνάντηση ψηφιακής τεχνολογίας και τέχνης στο ΝΟΗΣΙΣ

Έκθεση interactive posters και έργων τριών διαστάσεων, αποφοίτων καλών τεχνών από πανεπιστήμια της Πολωνίας που συνδυάζουν τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές με τις μορφές τέχνης, παρουσιάζονται από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ, στο πλαίσιο του συνεδρίου Mutations.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου.

Στο συνέδριο Mutations, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, θα τεθούν ζητήματα που αφορούν την επιστήμη, την κοινωνία, την οικονομία , που αποτελούν και τους τρεις από τους βασικούς άξονες συζητήσεων.

Το συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο του Συμποσίου Medea 2021 οι εκδηλώσεις του οποίου διαρκούν μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Medea Symposium μοιάζει με ένα μεγάλο ταξίδι σ’ ένα ωκεανό πληροφοριών όπου συνδυάζεται η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η πληροφορική, η τεχνολογία, τα μαθηματικά, όλα όσα εκφράζουν τον σύγχρονο θεατό και αθέατο κόσμο και αποτελούν πηγή έμπνευσης αλλά και αναζήτησης των δημιουργών από κάθε γωνιά της γης , σε κάθε περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συνάντηση επιστήμης, τεχνολογίας και τέχνης, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, την οποία διοργανώνει η Ακαδημία Τεχνών στην Szczecin της Πολωνίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Υποστήριξη της Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας (Association for Support of Science, Art and Technology) .

Φέτος τα πλαίσια του Συμποσίου MEDEA 2021 επεκτείνονται περισσότερο. Εκτός από τα πέντε διαφορετικά πάνελ με θέματα τέχνης, επιστήμης, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκθέσεις τόσο στο ΝΟΗΣΙΣ , όσο και στο ξενοδοχείο «Ρέα» στην Κατερίνη.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα διαρκέσουν από τις 4 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου. Συνδιοργανωτές του είναι μεταξύ άλλων το Athens Digital Arts Festival, τμήματα Φυσικομαθηματικών, Οικονομικών, Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νομικής, Μοριακής Φυσικής και Επιστημών πανεπιστημίων της Πολωνίας, το Πανεπιστήμιο Sojo της Ιαπωνίας το τμήμα Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , το ΝΟΗΣΙΣ και τη Gallery Uptown Koenji στο Τόκιο.

Διοργανωτής του MEDEA 2021 είναι ο καθηγητής Academy of Art in Szczecin στην Πολωνία, Ανδρέας Γκούσκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *