Saturday , 20 April 2024

Συνωστισμός χθες στο Καπάνι – Ελάχιστα μέτρα προστασίας από καταναλωτές

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα Σαββατοκύριακα τώρα προς το τέλος του Απριλίου. Ο ήλιος σε “σκανδαλίζει”. Θες να βγεις έξω και να τον χαρείς.

Έτσι έκαναν και κάποιοι συμπολίτες μας χθες στην αγορά του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, στο Καπάνι. “Μια εικονα χίλιες λέξεις” λένε οι Κινέζοι και δεν έχουν άδικο. Η φωτογραφία από το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας είναι χθεσινή. Κόσμος που είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, πολλοί λίγοι φορούν μάσκα προστασίας και γάντια. Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ή μήπως όχι;

Και από τη Θεσσαλονίκη πάμε στην Αθήνα. Κάτι ανάλογο και με περισσότερο κόσμο έγινε στη συναυλία που έδωσε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε ενα φορτηγό. Πέρασε και από το Μέγαρο Μαξίμου, πλάκωσαν οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες, συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, παραπάνω από το κανονικό και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας. Ο πρωθυπουργός αντί να διώξει αυτό το πλήθος, απήλαυσε τη συναυλία. Όμως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν ακομη και μάλιστα έως τις 4 Μαϊου. Η ιδεά της συναυλίας ήταν πολύ ωραία. Ο συνωστισμός δεν ήταν.

Μήπως δεν έχουμε καταλάβει καλά; Ας μας ενημερώσει κάποιος. Ελπίζω σήμερα στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας να μας δοθεί μια πειστική εξήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *