Thursday , 25 April 2024

Την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους, ζητούν οι στρατιωτικοί

Του Γ. Κατσιάνη

Την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους εργαζόμενους του δημοσίου, ζητά ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ).

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο ΣΑΣΜΥ χαρακτηρίζει “θεσμό πέραν των 100 ετών” την καταβολή των δώρων, σημειώνοντας ότι “συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης και με αυτό τον τρόπο μεγάλο μέρος των χρημάτων επέστρεφε στο κράτος ως έσοδο”.

Μάλιστα, θεωρεί κομβικής σημασίας το διάγγελμα του πρωθυπουργού της 20ής Αυγούστου του 2022, ημέρα εξόδου της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι “η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων”.

“Πιστεύουμε ότι η χορήγηση των εν λόγω επιδομάτων θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των μελών μας, θα ενισχύσει την εμπορική κίνηση και εν τέλει θα γίνει αποδεκτή και από τους ανθρώπους της αγοράς”, καταλήγει στην επιστολή του ο ΣΑΣΜΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *