Friday , 29 March 2024

Ανοίγουν από 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία

Θετικά στοιχεία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμά τους θα γίνουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

“Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

Την άποψη ότι μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία εξέφρασε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Όπως είπε, τα δεδομένα είναι καλά και επιτρέπουν το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, ενώ ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για αυτό θέμα.
Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού και κανένα θάνατο στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.878. Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55,2% είναι άνδρες, ενώ 626 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *