Thursday , 18 April 2024
Υπ. Εργασίας: Υπόσχεται... πολλές δόσεις για το αναδρομικό «χαράτσι» σε επικούρηση-εφάπαξ

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, στο οποίο θα περιλαμβάνεται επίσης και η ρύθμιση για τα χρέη των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, όπως μετέδωσε το thesseconomy.gr.

Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο (Κυριακή) το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
 
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων, καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Στη σχετική σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκτός από το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις συζητήθηκε και το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών, σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *